Hem başarılı hem duyarlı, müthiş bir genç profil

Eğitim 29.06.2024 - 15:31, Güncelleme: 29.06.2024 - 17:55
 

Hem başarılı hem duyarlı, müthiş bir genç profil

Bu yıl Lise son sınıf öğrencisi olan Bora Demirok, Oxford üniversitesi Elektrik Elekronik Mühendisliği bölümünden kabul alan dünyada sayılı başarılı kişiler arasına girdi.
Okur Medya - Aynı zaman da Amerika Yale Üniversitesi Elektrik ve Elekronik Mühendisliği bölümünü de kazanan Bora Demirok tercihini Oxford Üniversitesinden yana kullanarak Oxford üniversitesine kaydını yaptırdı.  Bora Demirok Dünyada 2 milyon civarında katılımcının olduğu Amerika Üniversite giriş sınavı SAT (Scholastic Assessment Test) sınavında, tüm dünyada her yıl ancak 300 kişinin gösterebildiği bir başarıya imza atarak; 1600 puan üzerinden hatasız bir sonuçla 1600 puan aldı. Demirok, aynı zamanda binlerce öğrencinin katıldığı IB (Internasyonel Bakalorya) diploma programından da 45 üzerinden 45 tam puan alarak dünyada her iki sınavı da tam punala tamamlayan çok az  sayılı kişiler arasına girdi. Lise yıllarında Berlin Teknik Üniveristesi’nde otonom araçların tasarımı alanında staj yapan Demirok; Cambridge Üniversitesi’nden bir profesör eşliğinde Machine Learning ve NLP üzerinde bir araştırma yaparak tez yayınladı. İlgi alanları içerisinde tarih de bulunan başarılı öğrenci, ‘1. Körfez Savaşı’nın Türkiye’ye Etkileri’ başlığıyla bir araştırma tezi ve makale yazdı ve bu makalesi, ‘Global Savunma’ dergisinde yayınlandı. Derslerinde olduğu kadar sosyal yaşamında da aktif ve başarılı olan Bora Demirok, lise yıllarında “Engineering for Humanity” adlı bir oluşum kurdu. Bu oluşumla ilgili hissettiklerini; “Bu oluşuma üye arkadaşlarım ile Malatya’nın en büyük konteyner kenti olan Samanköy’de yaşıtlarımızın üniversiteye hazırlıklarında kısıtlı imkanlarının olduğunu, büyük bir yoksunluk yaşadıklarını fark ettik. Bu tespitten sonra öncelikle ders çalışacakları alan, masa sandalye, kaynak kitaplar, bilgisayarlar, konteynır içine internet ulaşımı sağladık. Bu proje için bir uygulama geliştirerek sattık. Kitap kampanyası düzenledik, sponsorluklar bulduk. Ve yaşıtlarımızın en azından istedikleri zamanlarda ders çalışma imkanlarının olmasına vesile olduk. Tüm bunları yapabilmek beni ve arkadaşlarımı inanılmaz derecede mutlu etti.” cümleleriyle ifade etti.
Bu yıl Lise son sınıf öğrencisi olan Bora Demirok, Oxford üniversitesi Elektrik Elekronik Mühendisliği bölümünden kabul alan dünyada sayılı başarılı kişiler arasına girdi.

Okur Medya - Aynı zaman da Amerika Yale Üniversitesi Elektrik ve Elekronik Mühendisliği bölümünü de kazanan Bora Demirok tercihini Oxford Üniversitesinden yana kullanarak Oxford üniversitesine kaydını yaptırdı. 

Bora Demirok Dünyada 2 milyon civarında katılımcının olduğu Amerika Üniversite giriş sınavı SAT (Scholastic Assessment Test) sınavında, tüm dünyada her yıl ancak 300 kişinin gösterebildiği bir başarıya imza atarak; 1600 puan üzerinden hatasız bir sonuçla 1600 puan aldı. Demirok, aynı zamanda binlerce öğrencinin katıldığı IB (Internasyonel Bakalorya) diploma programından da 45 üzerinden 45 tam puan alarak dünyada her iki sınavı da tam punala tamamlayan çok az  sayılı kişiler arasına girdi.

Lise yıllarında Berlin Teknik Üniveristesi’nde otonom araçların tasarımı alanında staj yapan Demirok; Cambridge Üniversitesi’nden bir profesör eşliğinde Machine Learning ve NLP üzerinde bir araştırma yaparak tez yayınladı. İlgi alanları içerisinde tarih de bulunan başarılı öğrenci, ‘1. Körfez Savaşı’nın Türkiye’ye Etkileri’ başlığıyla bir araştırma tezi ve makale yazdı ve bu makalesi, ‘Global Savunma’ dergisinde yayınlandı.

Derslerinde olduğu kadar sosyal yaşamında da aktif ve başarılı olan Bora Demirok, lise yıllarında “Engineering for Humanity” adlı bir oluşum kurdu. Bu oluşumla ilgili hissettiklerini; “Bu oluşuma üye arkadaşlarım ile Malatya’nın en büyük konteyner kenti olan Samanköy’de yaşıtlarımızın üniversiteye hazırlıklarında kısıtlı imkanlarının olduğunu, büyük bir yoksunluk yaşadıklarını fark ettik. Bu tespitten sonra öncelikle ders çalışacakları alan, masa sandalye, kaynak kitaplar, bilgisayarlar, konteynır içine internet ulaşımı sağladık. Bu proje için bir uygulama geliştirerek sattık. Kitap kampanyası düzenledik, sponsorluklar bulduk. Ve yaşıtlarımızın en azından istedikleri zamanlarda ders çalışma imkanlarının olmasına vesile olduk. Tüm bunları yapabilmek beni ve arkadaşlarımı inanılmaz derecede mutlu etti.” cümleleriyle ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve okurmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.