Devam eden eğitim sorunu
Devam eden eğitim sorunu
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Cumhuriyet Halk Partisinin 24 saat Eğitim Maratonu hakkında 81 il genelinde basın açıklamasında bulundu. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, yaptığı açıklamada devam eden eğitim sorununun nedenlerine değindi.
Maide Boyacıoğlu (stajyer) - Nail Kamacı, 24 saat süren ve akademisyenler, uzmanlar gibi yüze yakın konuk aldıkları Eğitim Maratonunu Özgür Özelin başlattığını duyurdu. Nail Kamacı “Eğitimi konuşmak için ne 24 ne de 48 saat yeterli değil. Çünkü eğitim sistemimiz maalesef ne çağdaş ne de bilimsel bir anlayışa sahip” dedi. Ülkemizin en dertli alanının eğitim olduğunu vurgulayan Nail Kamacı, eğitim alanındaki sorunların devam ettiğini ve ettirildiğini açıkladı.
Sıkıntılar Görmezden Geliniyor
Eğitim alanındaki sorunlara değinen Nail Kamacı en büyük sorunun liyakatsiz atamalar olduğunu belirtti. Eğitimin dinselleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Kamacı köy okullarının kapatılarak eğitimin zorlaştırıldığının altını çizdi. Deprem bölgesindeki çocukların birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüğünü açıklayan Kamacı, eğitime ayrılan bütçenin her geçen yıl düşürüldüğünü söyledi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline karşı çıktıklarını söyleyen Kamacı, programın kurallara uygun hazırlanmadığını açıkladı. Kamacı, iktidarın başlattığı bu sürecin kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek için olduğunu açıkladı.
Meslek İtibarsızlaştırıldı
Kamacı, 2002 yılında 68 bin olan atanamayan öğretmen sayısının AKP iktidarında 1 milyona ulaştığını ve mesleğin giderek itibarsızlaştırıldığını vurguladı. Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında bir maaş aldığın söyleyen Kamacı, aynı dersi veren birden fazla öğretmen oluşturulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının seçim çalışmalarında kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracakları sözlerinin üstüne Kamacı, Milli Eğitim Bakanının mülakatları zorlaştıracaklarını ifade eden sözlerini hatırlattı. Kamacı, nitelikli öğretmenlerin okullardan uzaklaştırıldığını söyledi.
Öğrenci Sorunlarla Yalnız Bırakıldı
Okuyan öğrencilerin sorunlarına değinen Kamacı, üniversiteliler için yurt sorunun barınma sorununa dönüştüğünü söyledi. Yoksulluk nedeniyle öğrencilerin kazansalar bile üniversitelere gidemediğini belirten Kamacı, “2015 ile 2022 yılları arasında 2,3 milyon üniversite öğrencisi okulu bırakmak zorunda kaldı” dedi. Kamacı, MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) lerde öğrencilerin iş öğrenmediklerini ve öğrencinin okuldan uzaklaştırıldığını belirtti. MESEM’ lerde öğrencilerin ağır işlerde çalıştırıldığını belirten Kamacı son olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim sistemindeki mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.