Pınarbaşı’nın ranta açılmasına izin vermeyeceğiz

Aykut Kaya yaptığı konuşmada, “Kaş ilçemizin Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan 20 bin 400 metrekarelik ormanlık alan Konaklamalı Orman Parkı adı altında 20 yıllığına kiralanarak ranta açılacak. Kaş ilçemizi doğal güzellikleriyle korumak ve yaşatmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu konunun TBMM’de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

YANGIN RİSKİ OLAN YERE ÇADIR KAMP ALANI AÇMAK TEZAT OLUŞTURUYOR

 

Milletvekili Kaya, “Kaşlı hemşerilerimizle birlikte Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan orman alanının ihalesiyle alakalı, endişelerimizi, görüşlerimizi, eleştirilerimizi buradan paylaşıyoruz. Çok stratejik bir alandan bahsediyoruz. Tepe bir noktadan bahsediyoruz. Ormanın tam karşısında orman yangın gözetleme kulesi var. Kaş ilçesinden kasaba ovasına, gömbeye kadar her yere hakim bir konumda bulunan ve yangın riskinin de yüksek olduğu bir alandan bahsediyoruz. Orman yangınlarıyla mücadele eden bir coğrafyadayız. Dolasıyla burası yangın risklerine karşı gözetleme anlamında kullanılan, yazın mangal yapılmasına bile izin verilmeyen bir yer, yangın risklerinden dolayı. Şimdi ben soruyorum. Bu ihaleyle burayı çadır kamp alanı olarak açmak bir tezatlık oluşturmuyor mu? Öncelikle bu güvenlik sorununu bir tespit etmemiz gerekiyor” dedi.

 

YANGIN GÖZETLEME KULESİ KÜLTÜR EVİ OLAMAZ

 

“İhaleye baktığımız zaman buradaki yangın gözetleme kulesinin kültür evi olarak kullanılacağını öğreniyoruz.” diyen Kaya, Bu da bir tezatlık oluşturmuyor mu? Burada, hakim bir tepe noktada yangınlara karşı mücadele verirken yangınların tespit edilmesi için kullanılan bir yeri nasıl kültür evi olarak kullanırsınız? Ayrıca ihalenin detaylarına baktığımız zaman çadır alanına 80 metrekarelik bir alan veriliyor. Ülkemizde bunun birçok örneğini gördüğümüz için bu kaygılarımız ne yazık ki kaybolmuyor” ifadelerine yer verdi.

 

DOĞAMIZA YAZIK EDİYORUZ

 

Antalya’nın Dünya’nın 10 tane önemli yürüyüş yollarından bir tanesine sahip olduğuna vurgu yapan Kaya, “Burası Fellos Antik Kenti’ne yakın. Tarihi Likya Yolu’nun güzergahında olan stratejik bir yer. Dünyanın diğer ülkelerinde yürüyüş yollarına bir çivi bile çakamazken biz burayı çadır kamp alanına açıyoruz. Farklı farklı şeyler yaptırıyoruz. Yani yazık doğamıza, bu güzelliğimize, bu zenginliğimize yazık ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

MEVCUT YAPIYI KORUMALI VE ZENGİNLEŞTİRMELİYİZ

 

Duruma tepki gösteren vatandaşlar tarafından ‘Ağacı, Ormanı, Yaşamı Savunuyoruz!’ ve ‘Orman Yağmasına Hayır’ gibi pankartların da açıldığı eylemde konuşan Milletvekili Aykut Kaya şu ifadelere yer verdi: “Beklentimiz basit. Mükemmel bir tarihi ve kültürel bir mirasın üzerindeyiz. Bizim, doğanın üstüne bir şey yaparak değil doğayı, mevcut olan yapıyı koruyarak zenginleştirmeliyiz. Dolasıyla biz burada tarihi yürüyüş yoluna sahip çıkacağız, koruyacağız. Mevcut doğal alanlarımızı olduğu şekilde korumakla mükellefiz. Kaş, Türkiye’nin en zengin endemik bitkilerinin olduğu bir coğrafya. Yurt dışından insanlar bu endemik bitkileri görmeye geliyorlar. Kaş’ın özelliğine baktığımız zaman butik bir coğrafyadan bahsediyoruz. Doğasıyla tarihi kültürel mirasıyla burası zengin bir yer. Burada yapılaşmanın önüne geçerek endemik bitkileriyle, tarihiyle, kültürel mirasıyla bizim buraya sahip çıkmamız gerekiyor.

 

MECLİS’TE DE MÜCADELE VERECEĞİZ

 

“Biz, mevcut bu cennetten köşe bu yerin ihale edilmesine karşı çıkıyoruz. Bizler milletvekili olarak TBMM’de bunun mücadelesini Kaşlı vatandaşlarımız adına vereceğiz.” diyen Kaya, “Bundan önce de Kaş’ın sorunlarını defalarca dile getirmiştik. Dile getirmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.