TÜRAB yeni yönetimini seçti

Okur Medya - Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği (TÜRAB) üye ve sektördeki davetlilerin katılımı ile 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi (ASSİM) toplantı salonunda gerçekleşen genel kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında divan heyeti seçildi. Hidayet Gültekin divan başkanlığına seçilirken, divan üyeleri ise Enver Yiğit, Sadri Kaşlıoğlu ve Cem Karaca oldu.

RAPORLAR ONAYLANDI!

Genel kurulda faaliyet ve denetim raporları oy birliği ile onaylanırken, dernek tüzüğündeki bazı maddelerde değişiklikler yapıldı, eklemeler getirildi. Daha önce 7 olan yönetim kurulu üye sayısı ise 10 kişi olarak tüzükte düzenlendi. Genel kurul sonrası görüş ve temenniler bölümünde söz alan TÜRAB Başkanı Salim Güneş, özellikle sektörün en önemli sorunu olan yetişmiş personel sorununa cevap verecek proje olan TÜRAB Akademi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BİZİ DİNLEMEDEN PROTOKOLÜ İPTAL ETTİLER!

Kepez Belediyesi'ne ait Varsak'ta bulunan, kullanılmayan ve atıl olarak adeta mezbele görünümündeki alanın TÜRAB Akademi için tahsisini ve gelinen noktayı anlatan Güneş, projenin neden bu alanda yapılamadığını ve geciktiğini aktardı. Dönemin Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün meclis kararı ile alanın eğitim amaçlı tahsis edildiğinin altını çizen Güneş, projenin bitmiş halini de üç boyutlu görseller ile üyelere izletti. Kısa sürede mezbele görünümündeki alanın düzenlendiğini ve akademi için çalışmalara start verildiğini söyleyen Güneş, süreçle ilgili şunları söyledi.

"Gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri sonrası Kepez Belediye Başkanlığına Mesut Kocagöz seçildi. Yaşadığı talihsiz tutuklanma süreci sonrası planlı şekilde kendisini ziyaret etmek isterken, farklı kanallardan TÜRAB'a Akademi için tahsis edilen arazi ile ilgili protokolün mecliste iptal edileceğini öğrendik. Meclisten bir gün önce ısrarlı talebimiz sonucunda projeyi profesyonel bir sunum ile kendisine gösterdik. İptal edilmeden önce kararın tekrar gözden geçirilmesi için talepte bulunduk. Ancak bu talep net bir şekilde reddedildi ve mecliste protokol iptal edildi."

TÜRAB AKADEMİ HAYATA GEÇECEK!

TÜRAB Akademinin Varsak'taki oluşumunun maalesef siyaseten engellendiğini savunan Güneş, her şeye rağmen derneğin ve sektörün imkanları ile akademinin açılacağını, sektöre eğitimli personel kazandıracaklarını müjdeledi. Konuşmasında derneğin kurucu ve yönetimde görev alan tüm isimlere teşekkür eden Güneş, "Yeni yönetim yeni heyecan ile projelere kaldığı yerden devam edecek, TÜRAB, kuruluş ayarlarındaki projelerinin tamamının gerçekleşmesi için azimle çalışacak. Sektörümüz adına hizmet etmeye, reklamcılık sektörünün sorunlarını çözmeye devam edeceğiz" dedi.

Genel kurul sonrası katılımcılara yemek ikramı da yapılırken, reklam sektörüne hizmet verenler sohbet etme imkanı da buldu.

Seçilen yeni yönetim kurulu:

Salim Güneş (Oluşum Dijital)
Gülizar Tankay (Dünya Bayrak)
Nurullah Bilal Delibalta (By Tabelacı)
Coşkun Dilek (Recart Reklam)
Deniz Güneş Kumsal (Antalya Promosyon)
Tolga Kurt (Pegas Reklam)
Eren Kurt (Denfaş Reklam)
Ömer Can Beeberoğlu (Salkım Reklam)
Fatma Yazır (Difa Reklam)
Mustafa Kayalar (SG Reklam)