Birleşme taraftarı değiliz

Maide Boyacıoğlu (stajyer) - 10 Temmuz da gerçekleşen ikinci davada dosya görüşülmedi. Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Davalı tarafın birleşme yönünde bir talebi vardı. Bizde hâkime birleşmemesi konusundaki talebimizi belirttik” dedi. Mehmet Ali Alkan Martı- Tagın diğer korsan uygulamalardan maddi açıdan daha iyi durumda olduğu için reklam ve algı operasyonları yaparak taksicilerin ekmeğiyle oynadıklarını sözlerine ekledi. Mehmet Ali Alkan 19 Temmuz’da İstanbul Çağlayan Adliyesindeki duruşmaya avukatları ile birlikte katılacağını söyledi.

YASAL OLDUĞUNA DAİR BİR BELGE YOK

Alkan Martı-Tag uygulamasının yasal olmadığını davacı taraflar olarak mahkemeye sunduklarını belirtti. Alkan korsan taksicilerin sosyal medyadan paylaşım yaparak insanlara kendilerinin haklı olduklarına inandırmaya çalıştıklarını söyledi. Alkan “Dün bir açıklama yaptılar. Antalya 2. İdari Mahkemesi adı altında. Onların söyledikleri ile mahkemenin söyledikleri çok farklı” dedi. Martı-Tag uygulamasının bugüne gelmesinin edeni olarak haksız yere kazandıkları kazancı reklam ve bu tip olaylarla insanların gözlerini boyaması olarak ifade etti. Alkan aynı zamanda Antalya’da toplam 6615 taksicinin bulunduğunu ve bu sayının aileleri ile birlikte 25-30 bin civarında olduğunu açıkladı.

KAZANAN TAKSİCİ ESNAFI

Avukat Ömer Can Ataş martı-tag taksicilerinin paylaşmış oldukları videoda bütün mahkemeleri kazandıklarını ve Antalya 2. İdari Mahkemesini de kazanacaklarını belirttiklerini ifade etti. Ataş alınan kararda “Çalışma izni, ruhsatı almadan alınan izin ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında, alınan izin belirtilen çalışma güzergâhı dışında belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak yasaktır” dedi. Kararın gerekçe kısmında şikayetçinin beyanı dışında bir belge bulunmadığını açıklayarak kazananın taksici esnafı olduğunu belirtti.