Çalışarak batıyoruz

Okur Medya - Kiracılar Dayanışması Platformu Cengiz Kul, kira ile boğuşan vatandaşın şimdi de yüksek enflasyon altında ezildiğini söyledi. Kul’un açıklaması şöyle: “Maalesef ki borcu borçla kapatmanın peşine düştü milletimiz.  Bu ülkede enflasyon sadece işçi kesimde mi işliyor?  Cumhurbaşkanı ve diğer başkanlar bakanlar sizler o koltuklarda milleti ezmek için mi oturuyorsunuz?  İşçi kesim, emekliler kirasını ödeyemez halde. Gündem de o kadar çok çözüm bekleyen sorunlar ve bir o kadar da önemli ve çok hassas konular var ki lakin sizler oturduğunuz koltuklarda asgari ücrete zam yok derken bile renginiz atmıyor, utanmıyorsunuz. Madem ülke ekonomisi iyi siz de asgarî ücret ile çalışın.  Ülkede bu kadar ciddi sorunlar varken bütün faturayı vergiler ile bütün garibanların üstüne yüklüyorsunuz ve her şeyin acısını isçilerden çıkarıyorsunuz. Ve siz siyasiler sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorsunuz hanginiz milletin sorunları için çaba gösteriyorsunuz. 

 

Hepiniz seçimlerde meydanlarda sokaklarda milletin nabzını yokluyorsunuz, seçimlerden sonra milletin yararına hiçbirisiydi yoksunuz.  Bizim ülkemizde acilen tepeden tırnağa herzeye çeki düzen verilmeli. Sizlerin zengini Zengin eden fakiri daha fakir eden bu oluşumun bir parçası değil hakkaniyetli bir şekilde ülkemiz için bireyler yapılmasını istiyoruz. Ülkemiz için enflasyon için kemer mi sıkılacak başta cumhurbaşkanı,  ardından başkanlar, bakanlar feragat etsinler. Zaten dar gelirli milletin ahı gitti vahi kaldı sahi yeri gelmişken cumhurbaşkanı ve başkanlar bakanlar milletvekilleri biz Türk halkı olarak hayvanlardan şikâyetçi değiliz ilk önce bizlere zarar veren milletin başına bela olmuş mültecileri uyutun veya şehir dışı edilmesini sağlayın bizlerin çocuklarının haklarına giren mültecileri gönderin. Kendi vatandasınız yardım almazken onlar bayramlarda ülkelerine gezmeye gidiyorlar savaş olan bir ülkeye tatile gidiliyorsa bir dehada dönmelerine gerek yok demektir o çe sizler bunların önlerini kesin. 

 

Sizler vergilere zam yaptıkça dar gelirli milletin cebinden alıyorsunuz millet iyice köşeye sıkıştı sokağa atılmaları sağlıkta yanlış tedavi edilmesi eğitimdeki sorunlar tarımda çiftçi ye yüklenen yakıt misillemesi asgarî ücretliyi, emekliyi iyice batırmanın bir parçasıdır.  Emekliye verdiğiniz sadaka gibi maaş ödenmesini ve bizler bu düzeni millet olarak hazmedemez olduk artık dam arimizi kesseniz kan yerine borç çıkacak ve bizleri gerçek anlamda ayağa kaldırmanızı bekliyoruz tatbiki bulursak bu sorunlarımıza ve bu çağımıza sessiz kalmazsınız unutmayın ki sizleri bu millet getirdi bu millet olmasa sizde olmazsınız o yüzden hepinizin verdiğimiz görevleri yerine getirmesini istiyoruz artık millet olarak en doğal hakkımızı huzurumuzu istiyoruz”