Eğitim sendikaları: Yeter artık

Okur Medya - İstanbul-Eyüp'de özel bir okulun müdürlüğünü yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından öldürüldü. Antalya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları yaşananları protesto etti. Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Ölümler, ölümlere ulanmakta ustadır der bir şairimiz. Ölümün ve şiddetin bu denli sıradanlaştığı, ülkemiz iktidar koalisyonu tarafından yüceltildiği bir dönemde, Milli Eğitim Bakanlığının eğitimi bitirme girişimi ve öğretmeni yok saymasıyla birlikte şiddet öğretmenlerin hayatının bir parçası haline geldi.

İstanbul-Eyüp'de özel bir okulun müdürlüğünü yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından öldürüldü. Ne acı! Çok üzgünüz ama bu Bakanlık ve iktidar koalisyonuna karşı da çok öfkeliyiz.

Hayatımızın her noktasında; evde, sokakta, iş yerlerinde şiddetle karşı karşıyayız. Şiddet olgusu, okullarımızı kuşatmış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Ülkemiz toplumsal hayatını etkileyen şiddet sarmalının arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmazsa, başta eğitim kurumları olmak üzere her yerde şiddet hayatımızı kabusa çevirecek, hepimizin özellikle de eğitim emekçilerinin can güvenliği tehlikeye düşecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, uyguladığı politikalarla  eğitim emekçilerini itibarsızlaştırırken kendi yanlış uygulamalarının da sorumlusu olarak eğitim emekçilerini göstermektedir.

Bugün bir eğitim emekçisinin öldüren ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli olması ne de öğrencinin uyruğudur. Bizi öldüren, Bakanlığın uygulamaları ve  açıklamalarıdır. Eğitim sisteminin tüm başarısızlığının nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmeni ve idarecileri, veli ve öğrenci karşısında tek muhatap haline getirmesi, tüm bu yaşananların nedenidir. Yıllardır yaptığımız  uyarılara rağmen önlem alınmamış, 40 yılını eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımız katledilmiştir. Bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak  bir arkadaşımızı kaybettik. Bu gerici ırkçı eğitim politikalarına ve Bakanlık uygulamalarına karşı mücadelemiz devam edecek. İbrahim OKTUGAN öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve eğitim emekçilerine başsağlığı diliyoruz.”