Halk Eğitim’e 5 hafızlık kursu daha geliyor!

Engin Korkmaz / Özel Haber -  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri’nde 5 yeni hafızlık kursu açılması için harekete geçti. Bakanlık tarafından ilgili birimlere gönderilen yazıda 5 farklı hafızlık kursunun ‘öncelikli’ olduğu vurgulandı. 5 yeni hafızlık kursunun açılmasına gerekçe olarak ise ortaokul ve imam hatip öğrencilerinin hafızlık eğitimlerinin kesintiye uğramaması gösterildi.

HALK EĞİTİM DİN EĞİTİMİ MERKEZİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Halk Eğitim Merkezlerinde 5 yeni hafızlık kursu açma talebine Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk’ten tepki geldi. Halk Eğitim Merkezlerinin bilimsel, sosyal ve tamamlayıcı eğitim vermek amacıyla kurulduğunu belirten Öztürk, “Fakat bakanlık Halk Eğitim Merkezlerini tamamen din eğitimi verilen bir yer haline getirmeye çalışıyor” dedi.

HAFIZLIKTAN ÖNCE BAŞKA KURSLAR OLMALI

Hafızlık kursları için ‘öncelikli’ ibaresinin de kabul edilemez olduğunu belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Ülkede kurs verilecek o kadar çok alan ve bölüm varken hafızlık eğitiminin öncelikli olarak belirlenmesi kabul edilemez. Eğitim sistemini yap-boza çeviren AKP iktidarı, geleceği karartacak eğitimi yozlaştıracak adımlar atmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ SORUNLARLA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafızlık kursu yerine okullardaki sorunlarla ilgilenmesi gerektiğin söyleyen Kadir Öztürk, “Okullarda öğretmen yetersizliği, yardımcı hizmetler personeli yetersizliği ve buna bağlı temizlik hijyen sorunları, güvenlik sorunu, taşımalı eğitim, temiz içme suyu ve çocukların beslenme sorunları dağ gibi ortada dururken yerellerde yaşanan planlama ve koordinasyon sorunları da eğitim öğretimi katlanılmaz bir hale getirmektedir.

 

Maalesef Antalya’da da çocuklarımız bir yandan bu sorunlarla mücadele ederken diğer yandan basiretsiz yöneticilerin yaptıkları yanlış uygulamaların bedelini ödemektedir. Kepez ilçesi Çankaya mahallesinde bulunan Şehit Yzb. İbrahim Hakkı Yurtseven İlkokulu ve Ortaokulu yaklaşık 1200 öğrencisiyle prefabrik bir binada ikili öğretim görmekte, sınıf mevcutları 50-55 olan bu yapıda yazın sıcağı kışın soğuğu ve gürültü kirliliği ile mücadele içinde uygunsuz koşullarda eğitim öğretim yapmaya çalışmaktadır.  Oysa bu okulların yanı başında 24 derslikli yeni bir okul binası yapılmış ancak bu bina Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu adıyla toplam 40 öğrencisi olan bir okul olarak hizmete açılmıştır.

Antalya merkez ilçelerde halen yirmiden fazla okul ikili öğretim yapmaktayken 40 derslikli Muhammet Oğuz Kılınç İHL yaklaşık 400 öğrenciye hizmet vermektedir. Birçok okulda sınıf mevcutları 50 kişinin üzerindeyken ve bir sırada üç öğrenci oturmak zorunda kalırken yeni açılan okulların ısrarla imam hatip okulu olarak açılması ve kapasitesinin çok altında öğrenciye hizmet vermesi düşündürücüdür.

Bu olumsuzluklarla ilgili yapılan uyarılara rağmen Antalya MEM yetkilileri uygulamadan geri adım atmamakta, prefabrik yapıda ikili eğitim öğretim yapan öğrencileri, velileri ve eğitim emekçilerini mağdur etmeye devam etmektedir” diyerek eğitimde yaşanan sorunları özetledi.