Antalyaspor Vakfı Başkanı Gencer’den hafriyat açıklaması

Okur Medya - Antalyaspor Vakfı Başkanı (ASV) Gültekin Gencer, kent gündemindeki hafriyat konusuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde düzenlenen toplantıya basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Öncelikle Antalyaspor Vakfı’nın tarihçesinden bahseden Gencer, “Bir Antalya sevdalısı olarak bu şehrin nereden nereye geldiğini konuşmak ve buna sebep olanları deşifre etmek istiyorum. Antalyaspor Vakfı ile ilgili sosyal medyada Antalyaspor Başkanlığı yapmış bir kişi ucube dedi. Başkaları bu yakıştırmayı yapsa da kulüp başkanı yapmış biri ucube demesini kınıyorum, esefle karşılıyorum. Antalyaspor Vakfı, A.Ş’nin yüzde 37 ortağıdır. Antalyaspor AŞ bu şehrin markasıdır. Bu markaya nasıl katkı koyabiliriz onu düşünmeliyiz. Antalyaspor Vakfı’nı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,  Antalyaspor Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı bir araya gelerek kurmuştur. Vakıf daima kulübün koruyucu kalkanı oldu. Tesislerin olduğu yer, Hasan Subaşı’nın başkan iken kulübe tahsis etmesiyle ve yatırımcı kişilerin yapması ile bugüne kadar geldi. Vakıf şu anda sadece mevcut yerini korumakla yükümlü. Toplam 66 üyemiz var. Biz Hasan Subaşı yönetimdeyken vakfa girdik. 25 Cumhuriyet tam altını vermek zorundasın, bu değişmez bir tüzük. Bunları niye anlattım. Bizim en büyük görevimiz, Antalyaspor tesislerinin olduğu yer milyon dolarla ölçülemez, borcun üzerinde daha yüksek değere sahip tesisler var, biz bunları korumakla uğraşıyoruz, ciddi mahkemelerle uğraşıyoruz. Derneğin ve vakfın giderlerini AŞ öderdi. Dernek çok değişti. Antalyaspor Vakfı olarak aylık 350 bin TL gelirimiz var. Konyaaltı’ndaki vakfın otelini, 2 milyon Euro’ya satsak bir günde o paranın kaybolacağını biliyoruz” dedi.

BOZTEPE DÖNEMİNE KADAR A.Ş HESAPLARINI GÖREMİYORDUK

Kent gündemindeki hafriyat konusuna da değinen Antalyaspor Vakfı Başkanı Hasan Subaşı, “Antalyaspor Vakfı,  Antalyaspor AŞ’nin yüzde 37 hissedarıdır. Ve ben ASV Başkanı olarak Antalyaspor AŞ’den her zaman hesapları istemek zorundayım. Sinan Boztepe yönetimine kadar Antalyaspor hesaplarını göremedim. Sinan Boztepe yönetimine kadar hesapları inceleme taleplerimize hep olumsuz yanıt verildi. Benim başkanlığımdan sonra yıllarca hiçbir zaman hiçbir kişi Antalyaspor A.Ş’ye hissedar olanlar dahil Antalyaspor muhasebesine giremedi.  A.Ş. seçimlerine gönderdiğimiz çiçeklerin bile çöpe atıldığını biliyoruz. Sözün özü Antalyaspor borcunu net olarak göremedik hiçbir zaman” dedi.

GENCER: NE BELEDİYE BAŞKANINDAN NE DE VALİDEN 1 KURUŞ ALMADIM

Gencer konuşmasına şöyle devam etti: “Valimiz Hulusi Şahin, Antalya için büyük bir şans. Antalya’ya böyle bir Vali gelmedi. Ben 3 yıl görev yaptım ne belediye başkanından ne Validen bir kuruş almadım. Sadece yönetimle kendi yarattığım sponsorla ilerledim. Sayın Valimiz, şu anda Antalyaspor için yaptıklarını duydukça hüzünleniyorum, teşekkür ediyorum ve sevgiyle izliyorum. Ben başkanken hem Mustafa Akaydın döneminde hem de Menderes Türel döneminde geçmişten gelen vergi borçlarını ödemeyi kabul etmelerine rağmen Menderes Türel, kulübün başında ben varım diye ödemedi.”

ANTALYASPOR’UN GÜNCEL BORCU 850 MİLYON TL

“Antalyaspor nereden nereye geldi.  Toplam 850 milyon TL güncel borç vardır. Onun dışındaki borçlar 60 milyon Euro Sayın Fikret Öztürk’e karşılığında 2.3 milyar TL borcu var. Fikret Öztürk bu parayı alacak diye bakmıyorum ben. Görevi bırakırken bu parayı bağışlıyorum dedi. Ben her zaman söylüyorum seçilmişlere, Antalyaspor’a katkı sağlamak için uğraşın ama kulübe burnunuzu sokmayın. Yıllardır söylediğim olay budur. Maalesef her dönem bir takım kişiler çıkıyor, Antalyaspor sevdalısıyım diyor, bu duruma geliniyor. O zamanki dernek başkanı olarak ben, Osmanlıspor Başkanı Ahmet Gökçek ile görüştüğümde hafriyat işinde aylık 15 milyon TL gelir olduğunu söyledi. Antalyaspor’a bu modeli getirebileceğimizi söyledik. Biz Menderes Türel’e bu modeli sunduk. Böyle bir gelir kaynağı var.  Bu modeli yönetim kurulu ile görüştüm. Antalya’nın en büyük taş ocağı ve kum ocağı işletmecisi Antalyaspor’a talip olalım, biz sana 2015 yılı için söylüyorum 300 milyon TL taahhüt ediyorum dediler. Menderes Türel teklifimizi kabul etmedi.  Daha iyisini yapacağız dediler. 42 milyon Euroluk takım kurdular ve takımın geldiği nokta ortada. Total olarak 100 milyon dolar borcumuz var. Hafriyat işini biz Antalyaspor menfaati için önerdik. Gelinen noktada ufak tefek yanlışlar olmuştur, bunların bir an evvel giderilmesi gerekir. Hafriyat geliri olmasa Antalyaspor’un düze çıkması imkânsız”

BENİM ZAMANIMDA MAÇLARI ORTALAMA 15 BİN KİŞİ İZLERDİ

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer açıklamalarına şöyle devam etti: “Sistemde yanlışlık varsa en hızlı şekilde dönüşmesi gerekiyor. Başkanlık dönemimde hafriyat işinden kulübün kasasına 300 milyon lira gireceği iddia edilmişti. Mevcut yönetim iyi bir yönetim, talihsizlikleri acemilikleri oldu. Antalyaspor’un Hatayspor’u 3-2 yendiği maçta tribündeydim. Tribünler bomboştu. 33 bin kişilik stadyumda 2 bin kişi dahi yoktu. Benim dönemimde maçları ortalama 15 bin kişi izliyordu. Yazık, gerçekten yazık. Görevi bıraktığımda personel gideri 100 bin TL idi, şuan 7 milyon olduğunu öğrendim. Bu rakam aylık. Çok acı verici bir olay. Menderes Türel, Atilla Konuk Tesislerini açtı, Antalyaspor’un batmasına sebep olursunuz dedim. Bana inanmadılar. Ben 256 dönümlük alanı, direkt Ajax modeli gibi yapacaktım. Antalyaspor hiç yoksa 10 milyon Euro gelir elde edecekti. Şu an kulüp, o tesislerin giderleri karşılamakta zorlanıyor.”

ODA BAŞKANINI ELEŞTİRDİ

Gencer sözlerini şöyle tamamladı: “Hafriyatçılar Odası Başkanı’nın basın açıklamasına Antalyaspor forması ile çıkmasını eleştirebilirim.  Ben de aynı kefeye kondum. Hafriyat beni şu bakımdan ilgilendiriyor, kendim getirdim, kendi başımı yedim. Oda Başkanı 1 milyar hafriyat gelirinden bahsediyor, Sinan Boztepe ise kasama 1 milyar TL girmiyor diyor. Ayrıca Antalya’da pek çok şirket varken, dışarıdan insanların hafriyat işini almasını tasvip etmiyorum. İnşaat sektöründen anlayan biri olarak söyleyebilirim ki hafriyat işinde en az 500 milyon TL gelir olduğunu düşünüyorum.”